Cum să rămâi prietenă cu soarele la mare – 5 reguli de aur
July 15, 2014/
Doar pentru că aveţi pielea deschisă la culoare nu înseamnă că vacanţa la mare va însemna adăpostirea la umbră şi ocazionale reprize foarte scurte de intrat în apă. Sau dacă aveţi pielea închisă la culoare şi vă bronzaţi frumos şi uniform, aplicarea unui ulei de plajă fără factor de protecţie nu este cea mai fericită alegere. Iată aşadar 5 sfaturi pentru a ne împrieteni cu soarele şi a evita arsurile sau alte neplăceri cauzate de expunerea inadecvată la soare.
Odată cu venirea verii ne dorim toate un bronz frumos şi sănătos. De aceea, iată câteva sfaturi pentru expunerea corectă la soare care ne vor ajuta să alegem şi să folosim corect produsele de protecţie solară şi să obţinem un bronz sănătos.
1. Foloseşte protecţie solară în funcţie de fototipul tău
Cu toţii am fost la un moment dat sfătuiţi de familie sau prieteni să folosim produse de protecţie solară atunci când ne expunem la soare. Este cel mai simplu mod de a ne apăra pielea de efectele nocive ale soarelui, cum ar fi arsuri, îmbătrânirea prematură a pielii sau cancerul de piele. Razele soarelui au devenit din ce în ce mai puternice, aşa că, vorba bunicii, paza bună trece primejdia rea.
În funcţie de tipul de ten este recomandată folosirea de produse de protecţie solară cu nivel adecvat. Astfel, cu cât pielea este mai deschisă la culoare, cu atât avem nevoie de un produs cu SPF ridicat. Imaginea următoare vă va ajuta să identificaţi care SPF este potrivit pentru tipul vostru de piele.
Ce este factorul SPF?Anul acesta voi incerca Spraysole cu ulei de argan şi extract de goji, rezistent la apă de la L’Erbolario. Produsele sub formă de spray sunt preferatele mele întrucât se aplică foarte uşor şi rapid, mai ales că primul lucru pe care îl fac odată ajunsă pe plajă este să fug în apă.
Factorul de protecţie solară (SPF) este factorul de timp care întârzie apariţia arsurilor solare în condiţii standard. (Soare care emite raze UVA şi UVB, cu 2 mg/cm2 de produs fotoprotector pe piele. Fără protecţie pielea este arsă după 15 minute de expunere la soare.
2. Evită expunerea la soare între orele 11 şi 16
Dacă aţi fost în tabără atunci când aţi fost mici, probabil vă aduceţi aminte de programul de prânz şi somnul de amiază. Acest program este benefic şi acum, întrucât radiaţiile cele mai puternice ale soarelui se înregistrează în acest interval orar. Dacă decideţi totuşi să vă expuneţi la soare, nu uitaţi să vă acoperiţi capul şi să folosiţi produsele cu SPF ridicat.
Ce să fac în acest timp? Dacă vă puneţi această întrebare, iată câteva sugestii:
Luaţi prânzul pe o terasă şi profitaţi de orele amiezii să exploraţi străduţele ascunse sau faleza. Tot timpul se vor găsi locuri interesante de văzut sau mici boutique-uri locale pentru shopping.
Altă variantă ar fi să profitaţi de timpul dedicat vouă citind o carte sau savurând un cocktail rece. Fiţi liniştiţi, după ora 16 vă rămâne timp berechet de lenevit la soare.
3. Nu uitaţi să vă protejaţi buzele şi părul
De cele mai multe ori pierdem din vedere detalii aparent nesemificative, dar esenţiale. Să ridice mâna cine foloseşte atunci când merge la mare produse cu SPF pentru păr sau pentru buze? Dacă aţi ridicat mâna, vă felicit! Eu în fiecare an îmi propun să achiziţionez produse pentru protecţia părului sau a buzelor, dar nu tot timpul acestea îşi fac loc în bagaj.
Care este diferenţa între razele UVA şi UVB?Cei de la L’Erbolario ne fac viaţa mult mai uşoară cu Uleiul cu protecţie pentru păr cu ulei de momoi şi ulei de cocos. Uleiul vă protejează părul de efectele nedorite ale soarelui şi ale brizei mării: încreţire, despicare şi uscare, iar SPF-ul 10 oferă firului de păr protecţie UVA şi UVB.
Razele UVA şi UVB sunt radiaţii emise de soare. Dacă razele UVA sunt prezente întotdeauna în atmosferă, indiferent de anotimp, razele UVB sunt razele responsabile de arsurile solare. Razele UVA au aceeaşi intensitate pe tot parcursul anului şi pot pentra îmbrăcămintea sau ochelarii de soare. Produsele de protecţie solară care au marcajul “UVA” garantează o protecţie împotriva acestui de tip de raze egală cu 1/3 din SPF-ul produsului. Astfel, dacă crema pe care o folosim are SPF 30, protecţia împotriva razelor UVA va fi de 30/3, adică SPF 10. Spre deosebire de UVA, razele UVB nu au aceeaşi putere pe tot parcursul anului, fiind mai intense vara, dar şi iarna există riscul apariţiei arsurilor solare.
4. Reaplică produsele de protecţie solară de fiecare dată când ieşi din apă
Cu toate că multe produse de protecţie solară au pe ambalaj însemnul “waterproof”, este recomandat ca după fiecare baie să reaplicăm produsul de protecţie solară şi să nu aşteptăm până ne uscăm.
De asemenea, nu este recomandat să intrăm în apă fără să aplicăm înainte produse de protecţie solară. Apa, la fel ca şi zăpada, reflectă foarte bine razele UVB, crescând astfel riscul apariţiei arsurilor solare.
5. Nu uita de hidratarea pielii
După expunerea la soare se recomandă duşul, iar apoi aplicarea unui unt de corp hidratant sau a loţiunilor de corp “după plajă”. Soarele usucă pielea, iar hidratarea frecventă ne asigură o piele sănătoasă şi un bronz uniform.
Cei de la L’Erbolario s-au gândit bineînţeles şi la hidratarea de după plajă, aşa că Piccolosole Loţiune după plajă emolinetă şi calmantă cu orez, nalbă şi ovăz este alegerea perfectă pentru acelea dintre voi care îşi doresc produse de calitate, naturale, dar care să le ofere protecţia de care au nevoie.
L’Erbolario oferă o gamă largă de produse, pentru toate nivelurile de protecţie solară şi toate nevoile. Puteţi găsi produsele pe rafturile farmaciilor Sensibludin întreaga ţară, iar aici veţi găsi mai multe informaţii despre produsele de protecţie solară L’Erbolario.
One Comment
Cristiana
O lotiune foarte buna, recomand !